Ισχύουν οι κανονισμοί όλων των αθλημάτων.

  • Η κατανομή των ομάδων σε ομίλους γίνεται με κλήρωση αφού προηγηθεί κατάταξή τους σε ομίλους δυναμικότητας, με βάση την παρουσία τους στα προηγούμενα Αθλητικά Τριήμερα.
  • Ο μέγιστος αριθμός ομάδων που μπορούν να συμμετέχουν είναι 9.
  • Οι ενεργοί παίκτες στον αγώνα είναι 3.
  • Μπορούν να υπάρχουν μικτές ομάδες (ανδρών – γυναικών).
  • Κάθε ομάδα θα δικαιούται μόνο έναν μη ενεργό παίκτη στο ρόστερ της.
  • Δεν υπάρχει περιορισμός μεταγραφών.

1.ΣΕΤ – ΠΟΝΤΟΙ

Κατά την προκριματική και ημιτελική φάση νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που θα κατακτήσει 2 σετ των 21 πόντων έκαστο. Στην περίπτωση που το παιχνίδι είναι ισόπαλο 1-1 στα σετ, τότε νικήτρια είναι η ομάδα που θα κατακτήσει το 3ο και αποφασιστικό σετ (γνωστό και ως tie – break ) το οποίο τελειώνει όταν μία ομάδα πάρει 15 πόντους. Για την κατάκτηση ενός σετ οι δύο ομάδες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον διαφορά 2 πόντων. Στην περίπτωση ισοπαλίας 20-20 (ή 14-14 στο 3 ο σετ), το παιχνίδι συνεχίζεται έως ότου επιτευχθεί διαφορά δύο (2) πόντων (22-20, 24-22 κτλ ή 16-14 κοκ στο tie – break ). Στον τελικό νικήτρια είναι η ομάδα που θα κατακτήσει 3 σετ των 21 πόντων. Σε περίπτωση ισοπαλία 2-2, το παιχνίδι πάει σε tie – break . Με τη συμπλήρωση των 8 πόντων από μία ομάδα στο tie -break , οι ομάδες αλλάζουν πλευρές. Αν μία ομάδα αποσυρθεί ή εγκαταλείψει έναν αγώνα, η αντίπαλη ομάδα παίρνουν τους πόντους ή/και τα σετ που χρειάζεται για να ανακηρυχθεί νικήτρια.

2.ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το παιχνίδι ξεκινάει με κλήρωση. Όποια ομάδα κερδίσει σε αυτήν διαλέγει είτε να σερβίρει είτε την πλευρά του γηπέδου.

3.TIME – OUTS ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Σε κάθε σετ η κάθε ομάδα δικαιούται 2 time – outs . Η διάρκεια ενός time – out είναι ένα (1) λεπτό. Ο χρόνος ανάπαυλας μεταξύ των σετ είναι τρία (3) λεπτά. Επίσης όποτε κρίνει ο διαιτητής έχει το δικαίωμα να διακόψει το παιχνίδι είτε λόγω τραυματισμού είτε καιρικών συνθηκών. Στη περίπτωση διακοπής του παιχνιδιού εφόσον οι ομάδες έχουν παίξει έστω και έναν πόντο, το παιχνίδι θα συνεχιστεί από το σκορ το οποίο σταμάτησαν, για την ημέρα και ώρα διεξαγωγής υπεύθυνη είναι οι διοργανωτές του Αθλητικού. Επίσης, για να αποφασισθεί ότι το παιχνίδι θα διακοπεί λόγω καιρικών συνθηκών επιβάλλεται έπειτα από συνεννόηση οι ομάδες με τους επικεφαλείς των ομάδων τους να το αποφασίσουν, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν θέματα και παρεξηγήσεις.

4. ΣΕΡΒΙΣ

Απαγορεύεται να κάνει σερβίς συνέχεια ο ίδιος παίκτης, θα υπάρχει εναλλαγή στους 3 παίκτες.

5.ΥΠΟΔΟΧΗ/ΕΠΙΘΕΣΗ

Απαγορεύεται η πρώτη μπαλιά στην υποδοχή να είναι δάχτυλα, επιτρέπεται μανσέτα ή χτύπημα μπάλας με τα δυο χέρια ενωμένα. Επίσης, καμία μπαλιά δεν επιτρέπεται να περάσει στο αντίπαλο γήπεδο με δάχτυλα. Η ενέργεια της πάσας (δάχτυλα) επιτρέπεται μόνο σε συμπαίκτη και αναγκαστικά μονάχα η δεύτερη μπαλιά. Το πέρασμα της μπάλας στο αντίπαλο τερέν επιτρέπεται μονάχα με καρφί/μανσέτα/πλασέ με χτύπημα, οποιαδήποτε ενέργεια όπου η μπάλα μεταφέρεται χωρίς χτύπημα θεωρείται παράβαση.

6.ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που θα κατακτήσει 2 σετ των 21 πόντων. Στην περίπτωση που έχουμε νίκη με 2-0 σετ, η νικήτρια ομάδα παίρνει 2 βαθμούς και η χαμένη 0. Στην περίπτωση που έχουμε νίκη με 2-1 σετ (μετά από tie-break), η νικήτρια ομάδα παίρνει 2 βαθμούς και η χαμένη 1. Τie-break παίζεται στους 15 βαθμούς και οι ομάδες αλλάζουν γήπεδα χωρίς διακοπή στον αγώνα στους 8 πόντους. Στον τελικό ανακηρύσσεται η ομάδα που θα κατακτήσει 3 νικηφόρα σετ.