Ισχύουν οι κανονισμοί όλων των αθλημάτων.

Η κατανομή των ομάδων σε ομίλους γίνεται με κλήρωση αφού προηγηθεί κατάταξή τους σε ομίλους δυναμικότητας, με βάση την παρουσία τους στα προηγούμενα Αθλητικά Τριήμερα.
Ο μέγιστος αριθμός ομάδων που μπορούν να συμμετέχουν είναι 9.
Οι ενεργές παίκτριες στον αγώνα είναι 6.

1.ΣΕΤ – ΠΟΝΤΟΙ

Κατά την προκριματική και ημιτελική φάση νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που θα κατακτήσει 2 σετ των 25 πόντων έκαστο. Στην περίπτωση που το παιχνίδι είναι ισόπαλο 1-1 στα σετ, τότε νικήτρια είναι η ομάδα που θα κατακτήσει το 3 ο και αποφασιστικό σετ (γνωστό και ως tie – break ) το οποίο τελειώνει όταν μία ομάδα πάρει 15 πόντους. Για την κατάκτηση ενός σετ οι δύο ομάδες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον διαφορά 2 πόντων. Στην περίπτωση ισοπαλίας 24-24 (ή 14-14 στο 3 ο σετ), το παιχνίδι συνεχίζεται έως ότου επιτευχθεί διαφορά δύο (2) πόντων (26-24, 27-25 κτλ ή 16-14 κοκ στο tie – break ). Στον τελικό νικήτρια είναι η ομάδα που θα κατακτήσει 3 σετ των 25 πόντων. Σε περίπτωση ισοπαλία 2-2, το παιχνίδι πάει σε tie – break . Με τη συμπλήρωση των 8 πόντων από μία ομάδα στο tie -break , οι ομάδες αλλάζουν πλευρές. Αν μία ομάδα αποσυρθεί ή εγκαταλείψει έναν αγώνα, η αντίπαλη ομάδα παίρνουν τους πόντους ή/και τα σετ που χρειάζεται για να ανακηρυχθεί νικήτρια.

2.ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το παιχνίδι ξεκινάει με κλήρωση. Όποια ομάδα κερδίσει σε αυτήν διαλέγει είτε να σερβίρει είτε την πλευρά του γηπέδου.

3.TIME – OUTS ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Σε κάθε σετ η κάθε ομάδα δικαιούται 2 time – outs . Η διάρκεια ενός time – out είναι ένα (1) λεπτό. Ο χρόνος ανάπαυλας μεταξύ των σετ είναι τρία (3) λεπτά. Επίσης όποτε κρίνει ο διαιτητής έχει το δικαίωμα να διακόψει το παιχνίδι είτε λόγω τραυματισμού είτε καιρικών συνθηκών. Στη περίπτωση διακοπής του παιχνιδιού εφόσον οι ομάδες έχουν παίξει έστω και έναν πόντο, το παιχνίδι θα συνεχιστεί από το σκορ το οποίο σταμάτησαν, για την ημέρα και ώρα διεξαγωγής υπεύθυνη είναι οι διοργανωτές του Αθλητικού. Επίσης, για να αποφασισθεί ότι το παιχνίδι θα διακοπεί λόγω καιρικών συνθηκών επιβάλλεται έπειτα από συνεννόηση οι ομάδες με τους επικεφαλείς των ομάδων τους να το αποφασίσουν, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν θέματα και παρεξηγήσεις.

4. ΣΕΡΒΙΣ

Απαγορεύεται να κάνει σερβίς συνέχεια η ίδια παίκτρια. Θα υπάρχει αλλαγή στις 3 παίκτριες της πίσω ζώνης (θέσεις 1,5,6). Επιτρέπεται παίχτρια της μπροστά ζώνης (θέσεις 2,3,4) να πάει για σερβίς αρκεί να παραμείνει για όλη τη διάρκεια του πόντου στη πίσω ζώνη και ως συνέπεια παραμένει πίσω έως ότου τελειώσει το σερί στο σερβίς.

5.ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που θα κατακτήσει 2 σετ των 25 πόντων. Στην περίπτωση που έχουμε νίκη με 2-0 σετ, η νικήτρια ομάδα παίρνει 2 βαθμούς και η χαμένη 0. Στην περίπτωση που έχουμε νίκη με 2-1 σετ (μετά από tie-break), η νικήτρια ομάδα παίρνει 2 βαθμούς και η χαμένη 1. Τie-break παίζεται στους 15 βαθμούς και οι ομάδες αλλάζουν γήπεδα χωρίς διακοπή στον αγώνα στους 8 πόντους. Στον τελικό ανακηρύσσεται η ομάδα που θα κατακτήσει 3 νικηφόρα σετ.