Για την καλύτερη διεξαγωγή του τουρνουά του ping-pong ισχύουν οι παρακάτω κανονισμοί, περισσότερες διευκρινίσεις θα δοθούν κατά τη διάρκεια του ΧΑΤ:

1.ΣΕΡΒΙΣ:

Στο παιχνίδι ένας πόντος ξεκινάει με τον παίχτη να σερβίρει την μπάλα. Ενώ στέκεται πίσω από την γραμμή του τραπεζιού, με την μπάλα στην παλάμη του ενός χεριού και την ρακέτα στην άλλη, ο παίχτης που σερβίρει πετάει την μπάλα προς τα πάνω, χωρίς να της δίνει φάλτσο, τουλάχιστον 15 εκατοστά. Ο παίχτης τότε πρέπει να χτυπήσει την μπάλα με τέτοιο τρόπο ώστε να αναπηδήσει μία φορά στο δικό του μισό τού τραπεζιού και τουλάχιστον μία φορά σε αυτό του αντιπάλου. Εάν η μπάλα χτυπήσει στο φιλέ αλλά δεν χτυπήσει στην μεριά του αντιπάλου τότε ο αντίπαλος κερδίζει τον πόντο. Όμως αν η μπάλα χτυπήσει στο φιλέ και παρόλα αυτά προχωρήσει και αναπηδήσει στην άλλη πλευρά τότε έχουμε net. Σε αυτή την περίπτωση το παιχνίδι σταματά και ο παίχτης ξανασερβίρει την μπάλα. Ένας παίχτης μπορεί να κάνει οποιονδήποτε αριθμό net χωρίς να υπάρχει κάποια ποινή. Αν το σερβίς είναι “καλό” τότε ο αντίπαλος πρέπει να κάνει μια “καλή” επιστροφή.

2.ΠΟΝΤΟΙ:

Ένα σετ κερδίζεται από τον παίκτη που θα φθάσει πρώτος τους 11 πόντους εκτός εάν το σκορ φθάσει 10-10 οπότε και χρειάζεται διαφορά 2 πόντων για να κριθεί το σετ. Ένας αγώνας τελειώνει στα τρία νικηφόρα σετ.
Ο αθλητής χάνει πόντο όταν:
1. Αποτυγχάνει να κάνει ένα καλό service.
2. Αποτυγχάνει να επιστρέψει επιτυχώς τη μπαλιά του αντιπάλου.
3. Χτυπήσει τη μπάλα πριν αυτή αναπηδήσει στο γήπεδό του.

3.ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ:

Μια επιτυχημένη απόκρουση είναι το χτύπημα της μπάλας με τη ρακέτα αφού αυτή έχει αναπηδήσει μία φορά στο γήπεδό μας έτσι ώστε να επιστρέψει στο γήπεδο του αντιπάλου. Φυσικά η μπάλα επιτρέπεται να χτυπήσει στο φιλέ κατά τη διάρκεια της απόκρουσης αρκεί να περάσει από τη μεριά του αντιπάλου. Εντούτοις αν η μπάλα ακουμπήσει το φιλέ (περνώντας από την αντίπαλη μεριά) κατά τη διάρκεια του service τότε αυτό επαναλαμβάνεται.

4.ΣΕΙΡΑ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΣ:

Η σειρά στα service αλλάζει κάθε 2 πόντους. Αυτό συνεχίζεται μέχρι ένας παίκτης να κερδίσει το σετ. Μετά το τέλος του σετ οι παίκτες αλλάζουν γήπεδα και ο παίκτης που σέρβιρε πρώτος στην αρχή του προηγούμενου σετ αποκρούει πρώτος. Κάθε 2 πόντους αυτός που κάνει σερβίς αλλάζει με τον συμπαίκτη του έτσι ώστε ο άλλος να αποκρούσει το σερβίς του αντιπάλου.

5. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:

1. Επιτρέπεται να φύγει η μπάλα κατά το σερβίς από την δεξιά ή την αριστερή πλευρά του πεδίου του αντιπάλου, δεν είναι υποχρεωτικό να περνά μόνο από την γραμμή μπροστά στον παίχτη.
2. Επιτρέπεται να γίνεται σιγανό σερβίς και η μπάλα να χτυπά πάνω από 1 φορά στο πεδίο του αντιπάλου. Αν χτυπήσει δύο φορές είναι πόντος αυτού που κάνει το σερβίς.
3. Επιτρέπεται να ακουμπήσει η ρακέτα του παίχτη πάνω στο τραπέζι.
4. Απαγορεύεται να ακουμπήσει ο παίκτης με οποιοδήποτε μέλος του σώματός του το τραπέζι.
5. Η μπάλα μπορεί να ακουμπήσει το τραπέζι του αντιπάλου χωρίς να περάσει πάνω από το φιλέ και ο πόντος συνεχίζεται κανονικά.